Translate

keskiviikko 4. kesäkuuta 2014

Kankaiset laatikot

Löysin netistä aivan ihanan ja todella helpon kangaslaatikko ohjeen, josta tein muutaman laatikon kesäisiksi kyläilylahjoiksi. Kesällä tulee kuitenkin vierailtua enemmän kuin talvisin ja miusta on kiva viedä mukana jotain itsetehtyä. Laatikoihin ajattelin, että sisälle voi laittaa herkkuja tai käytännöllisiä kesätavaroita, kuten aurinkovoidetta, hyttyskarkoitetta ja sensellaista lahjaksi.  Materiaalin pehmeyden takia ne voi taitella helposti pieneen tilaan, joten ne voi laittaa säilymään vaikka liinavaatekaappiin, kun niitä ei tarvita.

Kankaiksi valitsin osittain kierrätyskankaita, osittain uusia. Suosittelen tekijälle valitsemaan toisen kankaista hieman kovempaa kangasmateriaalia, jotta laatikon laidat ei ihan kaadu. Toinen vaihtoehto on, että laitoihin laittaaa kovikekangasta.  Tuo löytämäni ohje laatikolle on tehty pienelle huopalaatikolle, mutta  suurensin kaavaa ja lisäsin sivuihin vajaan puolen sentin saumavarat. Sivusaumat sain tehtyä kätevästi saumurilla( joka on muuten nyt kunnossa, kiitos äidin!!!).  Lisäsin myös noin 3 sentin lisän tuohon laatikon korkeuteen, jonka sitten käänsin ja ompelin reunasta.  Sain sillä aika kivasti laatikkoihin lisätukevuutta. Laatikon tekeminen oli muuten hämmästyttävän helppoa, jopa miunlaiselleni ompelutunarille( joka käyttää ratkojaa melkein yhtä ahkerasti kuin ompelukonetta).







Päätin tehdä näitä muutamia lisää ihan omaan käyttöön. Tarvitsisimme ainakin uuden paperikeräyslaatikon. Siihen voisi laittaa vaikka kahvat laatikoiden liikuttelua varten.



1 kommentti: