Translate

maanantai 5. toukokuuta 2014

DIY deodorantti kokeilu

Mainitsinkin tuossa aikaisemmassa kirjotuksessani, että olen tehnyt  kevään aikana onnistuneita( lukuunottamatta tuota arabian vaha) itsetehtyjä kauneudenhoitotuotteita.

No muutama viikko sitten löysin reseptin miten tehdä oman deodorantin. Niin, siis olen ollut jo muutaman kuukauden ilman deodoranttia, kun kainalot on ärtyneet noista kaupan deodoranteista. Ja vaikka kohtuullisen hyvin tunnunkin pärjäävän ilman deodoranttia( ainakin luulen niin)ajattelin että voisihan sitä kuitenkin ainakin juhlahetkinä käyttää. Juu tässä tuli nyt varmasti joillekin liikaa informaatiota, pahoittelen.  Joten päätin sitten kokeilla tätä reseptiä, jota tekijä ainakin kehui ihan intona.

Helppoahan tämän dödön tekeminen ainakin oli ja nyt on ollut kyllä paljon varmempi olo muutaman viikon kun olen tätä dödöä käyttänyt. Kaikki tuotteet ovat keittiötavaraa, lukuunottamatta appelsiinitippoja, joita reseptissä kehoitettiin laittamaan useita tippoja. Itse laitoin vain 3 tippallista.

5 ruokalusikallista kookosöljyä (extra virgin)
0,5 dl ruokasoodaa
0,7 dl maissitärkkelystä
3 tippaa eteeristä öljyä (appelsiini) tai jotain muuta, halutessaan voi laittaa useampaa öljyä

 Kookosöljy sulatetaan vesihauteessa ja seokseen lisätään eteeriset öljytipat. Seos on tarkoitus vain sulattaa, ei keittää, joten älä jätä seosta vesihauteeseen aineiden sulamisen jälkeen.  Kuivat ainekset sekoitetaan huolellisesti yhteen ja kookosöljy kaadetaan juoksevana sekaan voimakkaasti sekoittaen. Seoksesta tulee kokoajan kovenevaa taikinamaista massaa, jota voi alkaa muotoilemaan sormin. Muotoilin deodorantista pitkulaisen pötkylän, jonka ympärille käärin tuorekelmun. Laitoin jääkaappiin pariksi kymmeneksi minuutiksi ja nyt tuo pötkylä on ihan kiinteä ja sitä on helppo levittää kainaloihin.  Olen käyttänyt nyt muutaman viikon ja iho ei ole ärtynyt ja dödö ei ole ainakaan omasta mielestäni pettänyt edes jumpassa.  Seuraavaa varten hankin deodoranttipidikkeen tai muotin jostain.

Deodorantti sekoitusvaiheessa

Deodorantti valmiina

Tuoksu tässä do-it-yourself deodorantissa on kookos-appelsiini. Kun valitsee tuota deodoranttinsa tuoksua( jos sellaisen haluaa) kannattaa tosiaan huomioida se, että kookosöljyssä on oma tuoksunsa ja ihan mikä tahansa tuoksu ei käy. Tuohon saattaisi sopia hyvin vanilja. Itse tosin en enää, 90-luvun Body Shopin vaniljahajuveden ylikäytön jälkeen, vaniljatuoksusta hirveästi jaksa innostua.





Dödöön tarvittavat materiaalit löytyvät helposti tavallisista ruokakaupoista ja luontaistuotekaupoista.


2 kommenttia:

  1. Hei, sinäkin olet löytänyt tämän taatusti toimivan seoksen! :) Pitempään tuota käyttäneenä voin kertoa, että todennäköisesti jossain vaiheessa ihosi ärtyy soodasta. Reaktiota voi yrittää hillitä vähentämällä soodan määrää, tai käyttämällä välillä pelkkää kookosöljyä.

    VastaaPoista
  2. Hei Signe, hyvä tietää niin osaa varoa. Olen käyttänyt tätä nyt jo reilun kuukauden, mutta vielä ei ole ainakaan tullut mitään ongelmia.

    VastaaPoista